Tietoa

Irti päästämisen ilo

Olen Katja Törmänen, oululainen kirjailija ja irti päästämisen opastaja. Olen kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen kirjan Sedona-metodista nimellä Irti päästämisen ilo. Eroon tunnekuohuista Sedona-metodin avulla. Kirja ilmestyi kirjakauppoihin juuri joulun 2022 alla, ja se on saatavana myös äänikirjana, jonka luen itse. Minut on myös (ainoana suomalaisena) valittu marraskuussa 2022 aloittaneeseen pieneen, kansainväliseen The Sedona Method -mentorointiryhmään, jonka onnistuneesti läpi käyneet saavat The Sedona Method -coach -sertifikaatin.

Löysin tieni Sedona-metodin (tietoa metodista alempana) pariin 2013 ja ihastuin välittömästi sen yksinkertaisiin, mutta vaikuttaviin kysymyksiin. 

Metodi on helppo oppia, joten ensimmäisen kurssin jälkeen kuvittelinkin tietäväni kaiken, mitä metodista on tiedettävissä. Onnekseni olin täysin väärässä. Kurssi ja vuosi toisensa jälkeen, päivä päivältä tämä irti päästämisen menetelmä antaa enemmän ja avautuu syvemmälle ja syvemmälle.

On kyseessä sitten perhe tai parisuhde, ystävät tai muut ihmissuhteet, työ, terveys tai suhde omaan kehoon, raha-asiat tai henkisyys... niihin kaikkiin liittyy niin paljon rajoittavia tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja tapoja, ettemme edes huomaa, miten paljon olemme niiden ohjailtavissa. 

Ja kun huomasin, miten paljon levollisempaa ja rakastavampaa irti päästäminen elämästä tekee, halusin muidenkin oppivan käyttämään näitä työkaluja - niitä hetkiä ajatellen, jolloin luontainen kykymme päästää irti tuntuu olevan kateissa. 

Tervetuloa sivustolle, ja toivottavasti tapaamme kursseilla!

Valokuvaaja: Teija Soini.

Sedona-metodi (The Sedona Method)

Sedona-metodi on yksinkertaisiin kysymyksiin perustuva menetelmä, jolla voi nopeasti ja tehokkaasti päästää irti tunteiden ylivallasta. Metodin on kehittänyt yhdysvaltalainen Lester Levenson 1970-luvulla, ja aina siitä saakka sitä ovat käyttäneet sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa. Metodin nykyinen pääopettaja on Hale Dwoskin, joka on myös kirjoittanut metodista kirjat The Sedona Method. The Key To Lasting Happiness, Success, Peace, and Emotional Well-Being sekä (Lester Levensonin puheisiin perustuen) Happiness is Free. And Its Easier Than You Think.

Lisätietoja metodista englanniksi löytyy täältä.