Tietoa

Oma polkuni Sedona-metodiin

Olen Katja Törmänen, oululainen kirjailija ja irti päästämisen opastaja. Olen kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen kirjan Sedona-metodista nimellä Irti päästämisen ilo. Eroon tunnekuohuista Sedona-metodin avulla. Kirja ilmestyi kirjakauppoihin juuri joulun 2022 alla, ja se on saatavana myös äänikirjana, jonka luen itse. Marraskuussa 2022 käynnistyi myös monen vuoden tauon jälkeen ensimmäinen pieni The Sedona Method -mentorointiryhmä, johon minut (ainoana suomalaisena) ilokseni valittiin. Metodin pääkouluttaja ja keulakuva Hale Dwoskin toimii mentorina, ja hän tukee meitä osallistujia kehittymään Sedona-metodin ohjaamisessa ja yksilöohjauksessa. Mentoroinnin päätteeksi sen onnistuneesti läpikäyneet saavat The Sedona Method Coach -sertifikaatin. 

Kun löysin tieni Sedona-metodin (tietoa metodista alempana) pariin 2013, olin jo kokenut itsensä kehittämisen, itseapu- tai  elämänhallintamenetelmien testaaja. Uutterasta testaamisesta huolimatta ne tuntuivat kuitenkin kaikki olevan jonkinasteisia pettymyksiä. Mikään niistä ei tuntunut täysin tuottavan lupaamiaan tuloksia, joten etsintä jatkui. Olisiko jossain se menetelmä, joka todellakin toimisi kuten väitti? Joka helpottaisi oloa, ei vain hetkeksi vaan oikeasti, tekisi elämästä helpompaa ja onnellisempaa? 

Oli. Heti ensimmäisestä maistiaisesta lähtien ihastuin Sedona-metodin yksinkertaisiin, mutta vaikuttaviin kysymyksiin. Tämä todellakin toimi!

Metodi on helppo oppia, joten ensimmäisen peruskurssin jälkeen kuvittelinkin tietäväni kaiken, mitä metodista on tiedettävissä. 

Onnekseni olin täysin väärässä. 

Kurssi ja vuosi toisensa jälkeen, päivä päivältä tämä irti päästämisen menetelmä antaa enemmän ja avautuu syvemmälle ja syvemmälle. Jos aiemmin olinkin itsensä kehittämisen ja elämänhallinnan eri menetelmien suurkuluttaja, nyt olen uskollinen ja lojaali yhden metodin nainen. Tarve etsiä uutta ja parempaa on haihtunut.

Sedona-metodin puitteissa olen kouluttautunut monipuolisesti soveltamaan irti päästämistä eri tilanteissa ja elämän eri puolissa. Olen myös käynyt (ja kerrannut vuosittain) The Sedona Method Facilitator -koulutuksen, jossa opastetaan parhaita tapoja olla muiden tukena, parina ja oppaana irti päästämisessä.

Vuosien varrella olen saanut metodista suunnattomasti iloa ja tukea elämän myllerryksissä, koskivat ne sitten arkisia aikataulujen muutoksia, rahavaikeuksia tai ihmissuhteiden koukeroita. Metodi on auttanut minua, kun peilikuva on ahdistanut tai kun elämän mielekkyys on ollut hukassa. ja erityisen paljon siitä on ollut apua äitini sairastumisen ja kuoleman käsittelyssä ja ymmärtämisessä.

Tätä nykyä Sedona-metodi ei olekaan minulle enää jotain, mitä harjoitan, vaan olennainen osa elämää. Se kulkee mukanani kaikessa mitä teen, ja se todellakin on tehnyt elämästäni parempaa, onnellisempaa ja avarampaa.

Ja nyt tämä upea metodi on sinunkin ulottuvillasi.

Irti päästämisen iloa!

Valokuvaaja: Teija Soini.

Sedona-metodi (The Sedona Method)

Sedona-metodi on yksinkertaisiin kysymyksiin perustuva menetelmä, jolla voi nopeasti ja tehokkaasti päästää irti tunteiden ylivallasta. Metodin on kehittänyt omien kokemustensa pohjalta yhdysvaltalainen Lester Levenson 1970-luvulla, ja aina siitä saakka sitä ovat käyttäneet sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa. 

Metodin nykyinen pääkouluttaja ja keulakuva on Hale Dwoskin, joka on myös kirjoittanut metodista kirjat The Sedona Method. The Key To Lasting Happiness, Success, Peace, and Emotional Well-Being sekä (Lester Levensonin puheisiin perustuen) Happiness is Free. And Its Easier Than You Think.

Lisätietoja metodista sekä erilaisista englanninkielisistä The Sedona Method -kursseista ja tapahtumista löytyy täältä.