Työhyvinvointia Sedona-metodilla

Sedona-metodiin pohjautuvat Irti päästämisen ilon luennot ja työpajat soveltuvat erinomaisesti edistämään työhyvinvointia.

Katso tästä videosta Katja Törmäsen lyhyt esittely Sedona-metodista:

Tämä video kertoo, miten irti päästäminen liittyy työhyvinvointiin:


Jokaisessa työssä ja työyhteisössä on asioita, jotka ainakin ajoittain kuormittavat. Suuri osa tästä kuormituksesta on henkistä. Se, miltä työtehtävät tai työyhteisö tuntuvat, tekee työstä raskasta tai mielekästä, ja nämä tunteet puolestaan synnyttävät ajatuksia ja odotuksia siitä, miltä työ tai työyhteisön osana toimiminen tulevat jatkossa tuntumaan.

Stressin, kiireen ja paineen keskellä näistä työhön liittyvistä odotuksista tulee helposti kielteisiä. Odottaa, että tietyt asiat tulevat jatkumaan samanlaisina tai että ne menevät vain pahempaan suuntaan. Mitä uupuneempi on, sitä kaukaisemmalta positiivisen muutoksen mahdollisuuskin voi tuntua, mikä entisestään ruokkii toivottomuuden ja uupumuksen tunnetta.

Sedona-metodi kuitenkin auttaa huomaamaan, että kaikista kielteisistä tunteista, ajatuksista ja odotuksista voi päästää irti

Kun kielteisistä tunteista, ajatuksista ja odotuksista päästää irti sitä mukaa kuin ne nousevat esiin, ne eivät kasaudu eivätkä kasva hallitsemattomiin mittoihin. Irti päästämisen seurauksena rentoutuu ja hahmottaa selkeämmin sen, mikä tilanne oikeasti on. Näkee, mitä voi ja kannattaa tehdä, ja mikä taas on sellaista, mille ei tässä hetkessä voi mitään. Oppii toimimaan ja työskentelemään terveellä tavalla, omia ja muiden voimavaroja kunnioittaen - tavalla, joka on itselle ja koko työyhteisölle hyväksi.

Kokemukselliset Irti päästämisen ilon luennot ja työpajat antavat työkalut siihen, miten tämä irti päästäminen tehdään.

Irti päästämisen ilon luennoilla (45 min)käsitellään muun muassa sitä, miten selättää irti päästämisen vaikeus sekä valotetaan irti päästämisen hyötyjä. Jokaiseen luentoon kuuluu myös ainakin yksi nopea käytännön harjoitus, joka on helppo tehdä luennon lomassa.

Työpajoissa (alk. 90min) käydään läpi yleisempiä tai sovittuun aihepiiriin soveltuvia irti päästämisen tapoja. Painopiste on yksinkertaisissa mutta tehokkaissa harjoituksissa, joita voi käyttää omin päin koulutuksen jälkeenkin.

Irti päästämisen työkalut auttavat

  • rauhoittumaan nopeasti

  • selkeyttämään ajattelua

  • palautumaan kuormittavista työtilanteista

  • avaamaan ihmissuhteiden solmuja työyhteisössä

  • rakentamaan kannustavaa ja hyvin toimivaa työyhteisöä

  • liuottamaan stressiä

  • kirkastamaan sitä, mikä kussakin tilanteessa on oleellisinta

  • sujuvoittamaan työntekoa

  • sopeutumaan muutoksiin 

  • pysymään rauhallisena ja levollisena haastavienkin tilanteiden keskellä

  • löytämään omat vahvuudet ja tavat ottaa ne käyttöön

  • elämään tasapainoista, tervettä ja täyttä elämää

Kouluttajana toimii Katja Törmänen, oululainen kirjailija ja irti päästämisen valmentaja. Hän on kirjoittanut Sedona-metodista kirjan nimellä Irti päästämisen ilo. Eroon tunnekuohuista Sedona-metodin avulla (Like 2023).

Törmänen on harjoittanut ja opiskellut Sedona-metodia monipuolisesti kymmenen vuotta ja ohjaa irti päästämistä niin koulutuksissa kuin yksilövalmennuksenakin. Tällä hetkellä hän syventää osaamistaan pienessä kansainvälisessä The Sedona Method -mentorointiryhmässä, jota vetää metodin keulakuva ja pääopettaja Hale Dwoskin.

Irti päästämisen koulutukset on helppo järjestää niin etänä kuin paikan päälläkin, niin pienemmälle kuin suuremmallekin joukolle - ota yhteyttä, niin sovitaan juuri teidän työyhteisöllenne sopiva koulutus!


Katja osaa selittää asiat arkitasolla, ja harjoitukset menevät heti asiaan. Koulutuksen jälkeen huomasin, että kun vastaan tuli joku asia, josta olisin aiemmin hermostunut, nyt muistin irti päästämisen ja osasin tehdä sen, eikä asia jäänyt vaivaamaan. Aion todellakin tehdä tästä metodista tavan!" - KS
"Katjan Sedona-kurssit ovat takuuvarmoja. Katjan läsnäolo ja vahva asiantuntemus menetelmän kanssa luovat vakaan ja vahvan hetken, jossa itsensä kanssa voi olla rehellisimmillään ja saman tien saada toimivan ja kestävän avun vapautumiseen turhasta painolastista ja helpotusta mielen luontaisesta taipumuksesta sekasortoon. Sedona-metodi on selkeyttä kaaokseen, rauhaa hälyn keskelle." - Marianne Lukkarinen, taitelija, vierellämaalaaja ja hyvinvointitaiteen opettaja
Kuuntelisin Katja harjoituksia vaikka koko päivän! - AN
"Olen ollut näillä koulutuspäivillä mukana säännöllisesti kohta 15 vuotta. Aiheita on ollut monenlaisia ja kouluttajia vaikka minkälaisia - - taitavasti sait porukan pysymään mukana! Itse otin useaan harjoitteeseen aiheeksi tunteen, joka on vastassa usein kun palaa pitkältä vapaalta töihin. Valmiiksi ärsyttää ja on ikävät fiilikset palata työmaalle. Paluu töihin oli (koulutuksen jälkeen) kovin helppo ja hyväntuulinen. Kokeilen (Sedona-metodia) vastakin!"