Blogi

Löysin joululomalla vanhan ajanvietteeni ja aloin kasata palapelejä. Tiedättehän, niitä isoja, joissa on tuhat tai enemmän pientä palaa ja mahdollisimman sekava mallikuva.

Pelko on monessa tilanteessa täysin normaali, hyödyllinen reaktio. Se auttaa meitä varomaan asioita, jotka voivat olla vaarallisia, ja se auttaa meitä varautumaan - tiettyyn rajaan asti.

Kun olin teini, meillä oli koira, pieni Cavalier King Charlesin spanieli. Se tuli tietysti mukaan, jos matkasimme koko perheellä mummolaan. Siellä se päästettiin pihalle niin, että sen talutushihnaan sidottiin naru, joka taas solmittiin varaston ovenkahvaan. Narun mitan takia koira ei päässyt talon ulko-ovelle asti, joten kun se halusi sisälle, se...

Meillä usealla on päässämme huoligeneraattori, joka osaa tehdä tavallisestakin päivästä ankean. Ja jos juuri nyt kaikki olisikin ihan kohtuullisen hyvin, niin kohta varmasti ei ole.

Oletko koskaan valvonut yöllä pohtien keskustelua, joka käytiin edellispäivänä, toissaviikolla, tai mahdollisesti jo vuosia sitten? Miettinyt, mitä toinen osapuoli oikein mahtoi sinusta ajatella ja tuskaillut, että oivalsit vasta myöhemmin, mitä sinun olisi pitänyt sanoa.